Veritas ziet 'stormloop' in winkels: 'Maar klanten respecteren maatregelen'

© @vdammebram via Twitter

Het is druk in de stoffenwinkels die sinds vandaag/maandag opnieuw open mogen. Op sommige plaatsen staan mensen even aan te schuiven voor ze binnen mogen, want het aantal mensen dat tegelijk in de winkel mag, is beperkt. Klanten zijn vooral op zoek naar materialen om zelf mondmaskers te maken.

"110 van de 126 filialen van Veritas zijn vanochtend opengegaan" weet Femke Debie, woordvoerster bij Veritas. De winkels die nog niet opnieuw open zijn, bevinden zich hoofdzakelijk in de shoppingcentra.

"Het is een stormloop, overal stonden er vanochtend ellenlange rijen, echt ongelooflijk. Er zijn heel veel ready-to-wearmondmaskers verkocht en ook de stoflapjes om ze zelf te maken, vliegen over de toonbank. Cijfers hebben we nog niet."

'Iedereen respecteert richtlijnen'

Net als andere stoffenwinkels, treft Veritas maatregelen in de winkels. "We laten maar vijf mensen toe, dat kunnen we controleren omdat winkelen met een mandje verplicht is en we stellen er maar vijf ter beschikking. Die mandjes worden steeds ontsmet. Ook de klanten moeten eerst hun handen ontsmetten voor ze binnenkomen. Er is éénrichtingsverkeer, mensen mogen niet terugkeren", klinkt het.

"Winkelen volgens die voorschriften lukt heel goed", stelt Veritaswoordvoerster Debie. "Iedereen respecteert de richtlijnen heel hard en houdt afstand."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?