Verkeerslichten creëren ellenlange files

Automobilistenvereniging Touring wil dat de verkeerslichten op de Keizer Karellaan in Ganshoren beter op elkaar worden afgestemd. "Drie verkeerslichten zorgen er voor ellenlange files."

De files zijn kilometers lang en vooral voelbaar in de Leopold II-tunnel. Volgens Touring zijn ze het gevolg van slecht op elkaar afgestemde verkeerslichten.

Het gaat om twee voetgangerslichten die veel te lang op groen blijven staan. "Terwijl voetgangers de tijd hebben om twee keer de straat over te lopen, staan automobilisten intussen voor het rood," zegt woordvoerder Danny Smagghe. Het derde verkeerslicht is overbodig volgens de automobilistenvereniging.

Touring pleit voor verkeerslichten die technisch zo ingesteld zijn dat ze rekening houden met de verkeersdrukte op bepaalde tijdstippen.

Niet alleen verkeerslichten
Volgens Mobiel Brussel zijn de kilometerslange files het gevolg van verschillende factoren. "Ongevallen en wagens die dubbel parkeren behoren hier toe," zegt woordvoerder Inge Paemen.

Toch vindt ook Paemen dat de verkeerslichten beter op elkaar moeten worden afgestemd. Ze spreekt over de installatie van een nieuwe regelaar voor verkeerslichtenbeïnvloeding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?