© MV/BRUZZ | Politie aan het Liedtsplein.

Verkoop van alcohol in krantenwinkels na 22.00 uur verboden in politiezone Noord

SG
© BRUZZ
21/08/2020

Cécile Jodogne (Défi), Ridouane Chahid (PS) en Emir Kir (PS), de drie burgemeesters van de politiezone Noord, (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node) verbieden de verkoop van afhaaldrank” tussen 22.00 uur en 7.00 uur in hun gemeenten. De maatregel werd genomen na klachten over overlast op publieke plaatsen.

“De horeca houdt zich perfect aan het coronasluitingsuur,” vertelt Kir. “In die zones krijgen we al heel lang geen klachten meer van buurtbewoners. Het probleem is nu dat mensen alcohol gaan kopen in de krantenwinkels die heel de nacht open zijn (nachtwinkels moeten na 22.00 uur sluiten, nvdr.). Met die gekochte drank troepen de kopers dan samen in parken, bij bankjes of andere publieke plekken. Een onveilig gebeuren, dat ook zorgt voor overlast.”

De overlast vindt op het grondgebied van Sint-Joost vooral plaats op het Houwaertplein en in de Liedekerkestraat en de Verbiststraat. Maar ook in de aangrenzende gemeenten Evere en Schaarbeek is de overlast groot, met name het Vredeplein, het Paduwaplein en het Liedtsplein.

“De regel treedt in werking vanaf vandaag tot 13 september,” aldus nog Kir. “Daarna volgt een evaluatie, maar waarschijnlijk zal de regelgeving nog verlengd worden.”

In de politiezone Noord is de verkoop en consumptie van alcohol wel nog steeds toegestaan in de horeca en via bezorgdiensten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Samenleving, alcoholverbod, coronacrisis, Politiezone Noord

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie