'Vermijd centrum Molenbeek 's avonds tijdens ramadan'

© brusselnieuws.be
28/07/2011
In een persmededeling getiteld 'De ramadan-regeling voor allen' roept burgemeester Philippe Moureaux (PS) op om het historische centrum van Molenbeek met de wagen te vermijden 's avonds tijdens de ramadan. Het is dan namelijk extra druk omdat veel moslims dan gaan shoppen. Bovendien is er ook hinder door wegenwerken.

De ramadan valt dit jaar van 1 tot 30 augustus. "Tijdens de vastenperiode komen inwoners van Molenbeek en elders naar het historisch centrum van de gemeente om zich er te bevoorraden bij de traditionele beenhouwerijen en andere winkels met gastronomische specialiteiten," weet Moureaux.

"De aankopen worden over het algemeen slechts enkele uren vóór het aanbreken van de vastentijd worden gedaan, op het uur van de ondergaande zon. Dit jaar zal zich dat voordoen tussen 20.30 en 21.30 uur. Op dat ogenblik verwacht men in de straten rondom de Gentsesteenweg en het Sint-Jan-Baptistplein een piek met een toevloed van klanten."

Daarom vraagt de burgemeester aan de automobilisten aan het einde van de dag het centrum van Molenbeek zo veel mogelijk te vermijden. De handelaars van hun kant, worden verzocht hun leveringen zoveel mogelijk te organiseren vóór 12 uur.

Wegenwerken
Daar komt bij dat er verschillende wegenwerken starten: van 25 juli tot 31 augustus zijn er belangrijke werkzaamheden aan het kruispunt gevormd door de Leopold II laan, de Piers-, de Ribaucourt- en de Hoopstraat. Het wordt volledig heringericht door Beliris, het samenwerkingsverband met de federale overheid. Het kruispunt is dus volledig gesloten voor alle verkeer.

Voorts zijn er in de buurt van het kanaal van 1 tot 30 augustus werken in de Groene Hondstraat en de Koolmijngraversstraat. De Toekomststraat zal open blijven voor het verkeer.

De politie van de zone Brussel-West, de Gemeenschapswachten en de animatoren van de dienst CBSU-Sport (Cel ter Bestrijding van de Sociale uitsluiting) zullen dagelijks op het terrein aanwezig zijn om de bevolking te informeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni