Vermist meisje duikt op in Polen

Het Poolse meisje dat in Vorst verdween, is zondagmiddag gezond en wel opgedoken in Polen. Ze werd meegenomen door haar vader, die gescheiden leeft van haar moeder. Het meisje raakte zaterdagavond vermist toen ze naar de supermarkt ging voor een brood.

Het achtjarige meisje was zaterdagavond rond 18 uur een brood gaan kopen in een lokale supermarkt, maar ze kwam niet meer terug. Haar verdwijning werd door het gerecht en Child Focus als onrustwekkend beschouwd. Er werden zoekacties en een affichecampagne opgezet.

Het achtjarige meisje belde na haar aankomst in Polen zelf haar moeder op. De vader had de hele nacht gereden om zijn dochter naar Polen te brengen. Hij wil het hoederecht over het meisje en wil haar in Polen school laten lopen.

"Hij zal verhoord worden door de Poolse politie. Hij is volledig bereid om mee te werken met de verschillende autoriteiten," zegt David Rimaux van de Cel Vermiste Personen van de federale politie. De man heeft zijn verblijfplaats zelf doorgegeven aan de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?