© Google Streetview | De jongen werd hier het laatst gezien

Vermiste Indiase scholier mogelijk niet ‘verdwaald’

EDB
© BRUZZ - Belga
28/05/2019

Malik Shorya, de 13-jarige Indiase jongen die zaterdag tijdens een schoolreis in Elsene verdween, is mogelijk niet zomaar ‘verdwaald’. Dat schrijft het Nieuwsblad. Volgens de krant bestaat de kans dat de jongen zijn verdwijning mee organiseerde. Het parket van Brussel kan dat voorlopig niet bevestigen. “Alle pistes liggen nog open.”

De 13-jarige student die tijdens een schoolreis doorheen Europa in Brussel verbleef, ging zaterdagavond met zijn groep eten in een Indisch restaurant aan de Adolphe Buyllaan in Elsene. Toen de groep terugkeerde in het hotel, stelde de begeleidende leraar vast dat Malik verdwenen was. Eerst leek het er nog op dat de jongen per ongeluk achtergebleven was, en dat hij verdwaald was geraakt toen hij naar zijn hotel wilde terugkeren. Een nieuwe getuigenis trekt die piste in twijfel.

“Hij zonderde zich regelmatig af van de groep en pleegde heel wat telefoontjes,” zegt de uitbater van restaurant Garden of Punjab nu aan het Nieuwsblad. “Hij vroeg het adres van ons restaurant en gaf dat door. En nadat zijn groep vertrokken was, bleef hij alleen achter. Ik had de indruk dat hij door iemand opgehaald zou worden.”

Het parket van Brussel kan die informatie evenwel nog niet bevestigen. “Momenteel liggen alle pistes nog open en is er geen piste die meer voorrang krijgt dan een andere,” zegt parketwoordvoerster Willemien Baert aan BRUZZ. Volgens persbureau Belga gaan de politiediensten het telefoonverkeer van de jongeman na in de hoop een spoor te vinden.

Het parket en Child Focus verspreidden zondag al een opsporingsbericht voor de verdwijning, die als onrustwekkend wordt beschouwd. Malik is ongeveer 1,55 meter lang, mager gebouwd en heeft zwart kort haar. Tips kunnen gedeeld worden op het gratis nummer 0800/30.300 of via Child Focus op het nummer 116.000.

malik shorya child focus
© Facebook Child Focus

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving, india, Indiase jongen, parket van brussel, Willemien Baert, Garden of Punjab, vermist, Child Focus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie