Verschillende arrestaties bij politieactie Noordstation

© KVDP

Woensdagmiddag was er opnieuw een actie van de federale politie rond het Noordstation. Daarbij zijn verschillende mensen, vermoedelijk vluchtelingen of migranten, opgepakt. 

Onze reporter ter plaatse zag drie arrestaties. Mensen van het Burgerplatform voor de opvang van migranten zagen nog zeker vier eerdere arrestaties. We kregen nog geen bevestiging van het aantal arrestaties van de federale politie.

De voorbije weken waren er al verschillende acties van de politie in de buurt. Meestal was het burgerplatform vooraf op de hoogte en werden de migranten weggestuurd.

Ook deze keer werden de migranten op voorhand gewaaschuwd, maar toch bleven heel wat mensen in het Maximiliaanpark. "Ze weten niet waar ze anders naartoe moeten", zegt Gaia Calligaris van het burgerplatform.

Het park werd echter ongemoeid gelaten door de politie. Ook de aanpak verschilde volgens getuigen van vorige acties. “De politie viseerde deze keer vooral jonge migranten die zich alleen in het station bevinden", aldus nog Calligaris.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?