Herdenking aanslagen 22 maart 2016 aan Beursgebouw religies islam joden

| De herdenking in 2018 van de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem (archiefbeeld).

Verschillende herdenkingsmomenten op 22 maart

© Belga
11/03/2019
Volgende week vrijdag is het drie jaar geleden dat België werd opgeschrikt door bomaanslagen op Brussels Airport en in het Brusselse metrostation Maalbeek. Daarbij vielen 32 doden en talloze gewonden. Ook dit jaar worden verschillende herdenkingsmomenten gehouden, met om 10.00 uur een minuut stilte op beide locaties waar de terroristen toesloegen.

Het herdenkingsmoment in het metrostation Maalbeek start op 22 maart om 9.00 uur en wordt afgesloten met een minuut stilte om 10.00 uur.

Op Brussels Airport komen slachtoffers en nabestaanden om 9.30 uur samen aan de gedenkplaat voor de aanslagen in de vertrekhal. De namen van de slachtoffers zullen er worden voorgelezen, waarna eveneens om 10.00 uur een minuut stilte volgt.

Nadien wordt er nog een bezinningsmoment gehouden in de 'Memorial Garden' op het luchthavendomein. Dat is een herdenkingsplaats waar het kunstwerk 'Flight in mind' staat dat tot de aanslagen in de vertrekhal stond, samen met een herdenkingsplaat.

Na een bijeenkomst voor slachtoffers en nabestaanden in Bozar in Brussel begint om 14.30 uur ook een herdenking aan de berkencirkel in het Brusselse Zoniënwoud. Dat natuurmonument, dat bestaat uit een ronde zitbank met daarrond 32 berken in een cirkel, werd een jaar na de aanslagen ingehuldigd ter herdenking van de slachtoffers.

Aanslagen Brussel 2016

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Aanslagen Brussel 2016, herdenking, Maalbeek, Brussels Airport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni