Verschillende prostitutiebars Alhambrawijk tijdelijk dicht

© Comité Alhambra via Facebook

Enkele cafés die in de Alhambrawijk bekend staan als prostitutiebars zijn tijdelijk dicht. Het gaat onder meer om ’t Genot, Terminus Bar en Taverne 54. Politiecontroles liggen aan de basis voor de sluitingen.

Overlast is de directe aanleiding voor de sluitingen, maar vermoed wordt dat de acties kaderen in de strijd tegen de straatprostitutie, waar de wijk al jaren mee te kampen heeft.

De cafés vormen immers een uitvalsbasis voor de prostituees en hun pooiers. De sluiting van de prostitutiebars is dan ook al langer een  strategie van de Stad Brussel. Maar burgemeester Philippe Close (PS) noch de politie wensen commentaar te geven op de sluitingen, of op de reden waarom.

Een verhoogde politie-aanwezigheid ging nochtans telkens aan de (tijdelijke) sluitingen vooraf. Café ’t Genot in de Pelikaanstraat is dicht op politiebevel, als gevolg van overlast. Taverne 54 kreeg dan weer zaterdag bezoek van de politie, schrijft het wijkcomité Alhambra, en is nu ook dicht. Net zoals Terminus Bar op de Antwerpselaan, dat eind oktober al op politiebevel gesloten en verzegeld werd.

Het naburige Déjà Vu ten slotte, moest eerder dit jaar al eens twee weken de deuren dicht houden wegens overlast.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook