|

Verschillende straten afgesloten voor vuurwerk in Brussel

29/12/2022

In Brussel vindt tijdens Oudejaarsnacht om middernacht opnieuw het traditionele vuurwerk plaats. Dat zal afgevuurd worden vanop het Paleizenplein, en daarvoor worden zowel het Paleizenplein als verschillende straten in de omgeving afgesloten voor het verkeer. Dat meldt de Brusselse politie.

Vanaf 14.00 uur wordt het Paleizenplein afgesloten, en om 20.00 uur volgt de Hertogstraat tussen de Wetstraat en de Regentlaan.

Een uur later zal de politie ook de Koningsstraat tussen de Wetstraat en het Koningsplein afsluiten, net als de Regentlaan tussen de Lambermontstraat en de Hertogstraat, de Boomkwekerijstraat tussen de Naamsestraat en het Troonplein, en vanaf 23.00 uur is het de beurt aan de Kunstlaan tussen de Luxemburgstraat en de Belliardstraat, en de Montoyerstraat tussen de Handelsstraat en de Kunstlaan.

"Er worden fietsenrekken geplaatst op het Koningsplein en in de Regentlaan, tussen de Naamsepoort en het Troonplein. Voor personen met beperkte mobiliteit wordt een zone voorzien aan het Arbitragehof, op de hoek van de Hertogstraat met het Paleizenplein, aan de kant van het Koninklijk Paleis", zegt de politie. "Opgelet: er wordt door de organisator geen parkeergelegenheid voorzien voor wie toch besluit met de wagen te komen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Oudejaar , nieuwjaarsvuurwerk , politie zone hoofdstad elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni