20220110 Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS)

| Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS.)

Vervoort pleit voor gedecentraliseerde transitcentra

© Belga
18/07/2022

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is voorstander van gedecentraliseerde transitcentra in de andere gewesten. "Zo niet is er geen opvang meer mogelijk in het transitcentrum Ariane."

In Ariane zitten momenteel 1.070 Oekraïense vluchtelingen die geen plek vinden om naartoe te gaan. Voor Vervoort is het duidelijk dat de saturatie van het transitcentrum moet opgelost worden omdat er nog steeds vluchtelingen in ons land toekomen. Het Brussels Gewest vangt vandaag 17 procent van de Oekraïners in ons land op, terwijl er volgens de afgesproken verdeelsleutel slechts 10 procent in het gewest opgevangen zouden worden.

De Brusselse minister-president pleit daarom voor een gedecentraliseerde aanpak, waarbij ook transitcentra in Vlaanderen en Wallonië opgericht zouden worden. "Zo niet is er geen opvang meer mogelijk in het transitcentrum Ariane", aldus Rudi Vervoort.
Brussels Oekraïnecoördinator Pierre Verbeeren merkte op dat Fedasil zich aanvankelijk geëngageerd had om 4.000 transitplaatsen te voorzien, terwijl er dat vandaag slechts 1.400 zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni