Verzekeraar DKV sluit Chirec-ziekenhuizen uit

© PhotoNews

DKV past jaarlijks de lijst van partnerziekenhuizen aan voor haar individuele hospitalisatieverzekering Hospi Select. Ruim 30 ziekenhuizen worden dit jaar van de lijst geschrapt, waaronder de Chirec-ziekenhuizen.

Dat schrijft L'Echo. De hospitalisatieverzekering Hospi Select werd twee jaar geleden gelanceerd door DKV en voorziet de volledige terugbetaling van ziekenhuiskosten voor alle partnerziekenhuizen. De lijst van die ziekenhuizen wordt jaarlijks geüpdatet.

"Partnerziekenhuizen dienen te voldoen aan de volgende criteria: een stabiele evolutie van de honorariumsupplementen gelinkt aan het RIZIV-tarief en een evolutie van kamersupplementen in lijn met de consumentenprijsindex", klinkt het bij DKV.

Bij de laatste update bleken 33 ziekenhuizen niet meer te voldoen aan de criteria van DKV. Deze ziekenhuizen staan niet meer op de lijst sinds 1 januari 2020, uitgezonderd de Europaziekenhuizen en Saint-Luc. DKV benadrukt dat de meerderheid van haar klanten niets zal merken van de schrapping.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?