VGC creëert 550 bijkomende onderwijsplaatsen

Een ontwerp voor het omvangrijke project van het Lucernacollege

De Vlaamse Gemeenschapscommissie trekt 9,3 miljoen euro uit voor de uitbreiding van twee basisscholen en een secundaire school. De grootste hap van het budget gaat naar het Lucernacollege in Anderlecht.

Het Lucernacollege krijgt 5,9 miljoen euro voor een vernieuwing en uitbreiding van zijn vestiging in Anderlecht. Het huidige gebouw wordt vernieuwd, een voormalig kantoorgebouw omgevormd én er komt een nieuwbouw. Ook de buitenruimte wordt onderhanden genomen. Tegen 1 september 2020 moet de hele operatie achter de rug zijn.

Voor basisschool Lutgardis in Elsene wordt 2,7 miljoen euro vrijgemaakt. Het geld dient voor een grondige renovatie en een gedeeltelijke afbraak met nieuwbouw. Eind 2019 moeten de werken achter de rug zijn.

Voor de Sint-Michielsschool in Jette is er 660.000 euro van de VGC. Daarmee wordt een pand dat de school aankocht gerenoveerd en uitgebreid. Ook de Vlaamse Gemeenschap draagt bij tot dit project.

De budgetten werden deze vrijdag goedgekeurd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie op voorstel van bevoegd collegelid Guy Vanhengel (Open VLD).

“Met deze investeringen komt de VGC tegemoet aan de vraag naar kwaliteitsvol onderwijs en bijkomende plaatsen”, laat Vanhengel weten.  

 

simulatie Sint-Michielsschool
Een simulatiebeeld van de toekomstige Sint-Michielsschool
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?