Vier jongeren vandaliseerden speelparkje in Sint-Joost

Vier minderjarigen moeten de komende twee weken het Sint-Franciscusparkje in Sint-Joost opkuisen en helpen onderhouden. Het is hun straf voor de vandalenstreken waarmee ze het pleintje de afgelopen weken teisterden.

Klachten over de veiligheid van het speelpleintje stroomden de laatste tijd binnen bij de vredesbewakers van de gemeente, omdat jongeren gevaarlijke projectielen van op hun balkon in het park gooiden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag.

"In een brief die we naar de omwonende huurders stuurden, verzekerden we dat indien dit wangedrag bleef doorgaan, de gemeente geen andere keuze had dan het park te sluiten", zegt Gauthier Gilot, beheerder van de sociale woningen in Sint-Joost, aan de krant.

De brief had impact, want de man kon nadien de daders opsporen. Het bleek om vier minderjarigen te gaan die zich amuseerden door gascapsules, bloempotten en sigaretten uit hun raam in het park te gooien. Als straf moeten ze de komende twee weken het park opkuisen. En kan het speelpleintje intussen gewoon openblijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?