Vier keer Cyclovia dit jaar

© Saskia Vanderstichele
Tussen nu en eind oktober organiseert staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen) vier Cyclovia's. Daarbij wordt in de stad een parcours afgebakend voor fietsers. Vorig jaar werd de Brusselse Cyclovia boven de doopvont gehouden met twee edities.

De eerste Cyclovia vindt plaats op zondag 17 juni in Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem en Ganshoren. Op 15 juli, 19 augustus en 21 oktober strijkt het evenement neer in andere delen van de stad. Volgende week worden meer details vrijgegeven. In september is er de jaarlijkse autoloze zondag.

Het concept van Cyclovia ontstond in 1976 in Bogotá (Colombia) en verspreidde zich daarna over andere steden wereldwijd. De Lille haalde het vorig jaar naar Brussel als compensatie voor de afschaffing van de zogenaamde kleine autoloze zondag in mei. Tijdens de Irisfeesten was de Vijfhoek enkele jaren terug nog autovrij maar dat is twee jaar geleden teruggedraaid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?