Vier Metro-journalisten trekken bij Belga in aan Arduinkaai

De gratis krant Metro reorganiseert haar redactie. Vier journalisten kunnen freelance aan de slag bij persagentschap Belga, dat vanaf Nieuwjaar de nieuwspagina's van Metro vult.

Metro ontkent dat het om een overname gaat en spreekt tegen dat het in slechte papieren zit, zoals algemeen directeur van Belga Patrick Lacroix donderdag zei.

Volgens Monique Raaffels, algemeen directeur van Metro-uitgever Mass Transit Media is het wel zo dat de nationale advertentiemarkt onder druk staat en Metro "net als andere media naar nieuwe businessmodellen kijkt". Daarom besteedt Metro de nieuwspagina's uit aan Belga, klinkt het. "Het harde binnenlandse, buitenlandse en politieke nieuws, daar kunnen we het verschil niet mee maken. Dit is een rationeel verhaal", wil ze benadrukken.

Belga zal tekst en foto op maat leveren en doet hiervoor een beroep op een ploeg freelancers. Maar de pagina's zullen nog gevuld worden in de kantoren van Metro in de Brusselse Ravensteingalerij. Vier vaste journalisten van de krant zullen de mogelijkheid krijgen om als freelancer aan de slag te gaan bij Belga.

Op de redactie van Metro werken een 20-tal journalisten, van wie telkens de helft uit de twee taalgroepen komt. Wie aan boord blijft, zal zoals vroeger aan de slag blijven om de pagina's te vullen die niet aan het nieuws gebonden zijn. Wel stellen zij zich veel vragen bij wat er staat te gebeuren met de krant, zegt een interne bron. "Het personeel staat niet negatief of positief tegenover de aankondiging, maar wacht op bijkomende informatie."

Metro is eigendom van het Vlaamse Mediahuis en het Franstalige Rossel.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook