Vierde WTC-toren ter studie

© Jaspers - Eyers & Partners
Het Brusselse World Trade Center krijgt over enkele jaren dan toch een vierde toren. Daarvoor was al eens een bouwvergunning afgeleverd in ... 1979 maar de plannen gingen daarna in de koelkast. Onlangs werd een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend want de oude is intussen verjaard. Momenteel loopt een effectenstudie.

De vierde toren komt naast WTC III op de voorziene sokkel die reeds begin jaren 1980 werd gebouwd. Momenteel wordt een effectenstudie uitgevoerd naar een nieuwe toren van 56.000 vierkante meter met 517 parkeerplaatsen.

De eerste twee torens van het Brussels World Trade Center waren in 1976 de eerste kantoorgebouwen in de nieuwe Noordwijk. Eind jaren 1960 moest de oude volkswijk daar plaats ruimen voor wolkenkrabbers. Vorig jaar werd de renovatie van de derde toren (opgeleverd in 1983) aangevat.

Inter-Environnement stelt zich vragen bij het nieuwe kantoorproject. "Onbegrijpelijk gezien de in 2009 afgewerkte Zenith Tower nog altijd niet is verhuurd en de leegstand in de kantoren torenhoog is," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?