Vierduizend mensen bezoeken bijzondere gebouwen tijdens ‘Urban Walk’

e38f392c-urbanwalkcropped.jpg
© Inge Verhelst / De Kamer
| Bezoekers bewonderen de gebouwen van het federaal parlement tijdens de Urban Walk.
© Inge Verhelst / De Kamer
| Bezoekers bewonderen de gebouwen van het federaal parlement tijdens de Urban Walk.

Beweging en cultuur combineren, dat is het doel van de ‘Urban Walk’. De Christelijke Mutualiteiten en Golazo organiseren voor de tweede keer een ontdekkingstocht door de hoofdstad. Bijna vierduizend mensen nemen deel aan een parcours langs bijzondere locaties en gebouwen. Blikvangers zijn het Federaal Parlement en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten België.

De passage door het Federaal Parlement is een primeur voor de CM Urban Walk Brussel. Het Paleis der Natie is de zetel van het Federaal Parlement van België en huisvest de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Senaat. De deelnemers wandelen dwars door de zalen waar Kamerleden en senatoren tijdens de week debatteren en stemmen.

Door het jaar heen staat dit gebouw ook open voor bezoekers via rondleidingen, maar uniek aan deze tocht is de schaal – vierduizend bezoekers trekken door het parlement. Na het federaal parlement trekken de wandelaars verder de stad in, om nog meer bijzondere gebouwen van binnen te bewonderen.

Zo trekt de stoet ook door het Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, het zwembad van het Centrum in de Marollen, de Sint-Katelijnekerk en Choco Story Brussels. De deelnemers startten zondagochtend op het Muntplein en eindigen daar ook aan het einde van de tocht om 17 uur. In totaal leggen de deelnemers zo’n elf kilometer af door de stad.

De CM Urban Walk Brussel vindt voor de tweede keer plaats in Brussel: in 2019 trok de eerste editie door de stad. Later in het voorjaar volgen nog Urban Walks in Brugge en Antwerpen. Ook in het najaar plant CM nog Urban Walks op nader te bepalen locaties.

917e29f7-urbanwalk2.jpg
© Inge Verhelst / De Kamer
| Vierduizend deelnemers trekken door het federaal parlement.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?