Vijf lockdownfeestjes stilgelegd in een weekend

© Belgaimage
| Het gebeurde al vaker dat de politie lachgas op een lockdownfeestje ontdekte.

In Elsene en het centrum van Brussel zijn dit weekend vijf lockdownfeestjes vastgesteld door de politie. Vrijdagavond ging het in Elsene om een samenkomst van 18 personen en op een van de feestjes werd ook lachgas ontdekt. “We willen het gevaar van lachgas nog eens benadrukken”, zegt politiewoordvoerder Ilse Van de Keere.

Vrijdagavond betrof het een feestje van 18 mensen in Elsene en ook op zaterdagavond is de politiezone Hoofdstad Brussel-Elsene meerder malen moeten uitrukken. Twaalf personen hielden in het centrum een feestje en ook in Elsene was de politie zaterdag aanwezig.

“We hebben een feestje van 11 personen stilgelegd en we zijn ook twee keer naar hetzelfde adres moeten gaan voor een samenkomst van zes personen”, aldus Van de Keere. Alle aanwezigen kregen een proces verbaal opgesteld.

“We hebben regelmatig te maken met lockdownfeestjes, maar wat ons vooral verontrust is dat we op een van de feestjes lachgas hebben aangetroffen”, zegt de politiewoordvoerster. “We willen het gevaar van lachgas en de negatieve gevolgen voor de gezondheid benadrukken.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?