Vijf mensen lopen CO-vergiftiging op

© PhotoNews
Updated: 22-12-2018 - 17:02

Op vrijdagnacht liepen vijf mensen een CO-intoxicatie op in de IJzerenkruisstraat in Brussel-Stad. Dat werd ontdekt toen twee van hen, een moeder en kind, zich op tijd aanboden op de spoeddienst. Oorzaak was een verouderde verwarmingsketel. De brandweer herinnert aan het belang van controle van verwarmingstoestellen.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag boden een moeder en haar kind zich aan op de spoeddienst van het Sint-Jansziekenhuis. Daar bleek dat ze een CO-vergiftiging hadden opgelopen.

Op vraag van de spoedarts begaf de Brusselse brandweer zich meteen naar hun woonplaats. “Op de tweede verdieping van het appartementsgebouw stelden we een hoge concentratie aan CO vast,” zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. Drie bewoners, twee volwassen en een kind, werden geëvacueerd en overgebracht naar hetzelfde ziekenhuis.

De oorzaak bleek een verouderde verwarmingsketel. Het toestel werd verzegeld door een technicus van Sibelga die ter plaatse kwam. De netbeheerder voor elektriciteit en gas deed een volledige controle van het gebouw. De brandweer herinnert er zaterdag aan dat het belangrijk is op tijd en stond verwarmingstoestellen te laten controleren en CO-detectoren te plaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?