bdw alhambra c Bart Dewaele

Vijf van mensenhandel verdachte Roemenen opgepakt

© Belga
10/11/2015

De lokale politie heeft vijf Roemeense mannen opgepakt die Roemeense meisjes naar België haalden en in de prostitutie gedwongen zouden hebben. De vijf worden dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en het parket vraagt hun aanhouding.

De vijf worden verdacht van voor bendevorming, mensenhandel met het oog op de exploitatie van ontucht en illegaal verblijf. Dat meldt het Brusselse parket.

De Brusselse politie vernam in de loop van de maand augustus dat er in de Alhambrawijk een groep Roemeense mannen actief was in de prostitutie en verschillende Roemeense meisjes onder haar vleugels had.

Observaties in de wijk stelden de speurders in staat de vijf mannen te identificeren en de slaapplaats van een van de meisjes te lokaliseren. In de slaapplaats ontving het meisje ook haar klanten en de andere meisjes die voor de mannen werkten.

Maandag viel de politie binnen bij de verschillende verdachten en pakte ze de vijf mannen op. De agenten namen ook een Audi A7 en een geldsom van 10.000 euro in beslag. Zowel de vijf mannen, tussen 21 en 32 jaar oud, als de meisjes werden verhoord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni