Vijfde editie ‘Run To Kick’ haalt recordbedrag op voor onderzoek naar kinderkanker

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 24 en zondag 25 september 2022
Updated: 25-09-2022 - 19:21

Zondagochtend gaf Angèle samen met Niels Destadsbader het startschot van de vijfde editie van de 'RUN TO KICK-solidariteitsloop' aan de voet van het Atomium. In totaal zijn minstens 1.600 lopers er samen in geslaagd om ruim een miljoen euro in te zamelen.

Meer dan 1.600 sportievelingen - onder wie ook een aantal bekende, Brusselse gezichten - liepen mee met de solidariteitsloop van KickCancer. Samen verzamelden ze 1.002.780 euro in de strijd tegen kinderkanker.

Parcours

Sportievelingen die wilde meelopen, konden kiezen tussen een parcours van 2, 5 of 10 kilometer lang. Voor het tweede jaar op rij liep het loopparcours tussen het Ossegempark en het Park van Laken, aan de voet van het Atomium.

“We zijn heel trots en bijzonder dankbaar voor het resultaat van Run to Kick dit jaar. De fondsenwerving van meer dan een miljoen euro wordt besteed aan vijf pan-Europese onderzoeksprojecten voor betere behandelingen voor kinderen met kanker”, zegt oprichtster Delphine Heenen in een persbericht. “Ik bedank graag alle lopers, sympathisanten en donateurs die dit allemaal mee mogelijk gemaakt hebben.”

De Belgische sponsorloop maakt deel uit van het internationale Fight Kids Cancer-programma. Gelijkaardige loopacties in Frankrijk en Luxemburg zijn samen met de opbrengst van KickCancer goed voor een totaalbedrag van 3,74 miljoen euro. In Italië zal er nog een solidariteitsloop plaatsvinden na de verkiezingen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?