| Volgens de PTB en vzw Vriendschap Zonder Grenzen is de zaak van de familie Silva emblematisch voor het gebrekkig beleid.

Vijftiental betogers eisen meer steun voor bewoners met andere nationaliteit in Anderlecht

© Belga
19/02/2021

Een vijftiental personen zijn vandaag aan het gemeentebestuur van Anderlecht samengekomen om de tekortkomingen van de gemeente aan te klagen op vlak van dienstverlening aan haar inwoners zonder Belgische nationaliteit.

De PTB en vzw Vriendschap Zonder Grenzen hebben naar aanleiding van het initiatief de zaak van Simone Silva aangekaart, die volgens hen “emblematisch is voor het gemeentelijk beleid van de dienst Bevolking en Burgerlijke Stand van Anderlecht. De dienst is ondergefinancierd en wordt overstelpt met aanvragen.”

Simone Silva woont met haar twee kinderen in Anderlecht, maar heeft geen papieren en verloor haar man vorig jaar aan een ongeval op een bouwwerf. "De gemeente draagt haar verblijfsaanvraag niet over aan de Dienst Vreemdelingenzaken", dat klagen de PTB en Vriendschap Zonder Grenzen aan.

“Als gevolg daarvan blijft haar dossier geblokkeerd en riskeert ze uitzetting terwijl het onderzoek naar de dood van haar man hier in Brussel nog aan de gang is”, reageren ze verontwaardigd.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni