Villo zes maanden gratis voor MIVB-gebruikers

© Marc Gysens

Wie een Mobibkaart van de MIVB heeft en een abonnement op Villo neemt, kan de fietsdeeldienst zes maanden gratis gebruiken. Het gaat om een promotie van uitbater JCDecaux in samenwerking met de Brusselse vervoersmaatschappij.

De nieuwe actie loopt van 8 april tot eind september. Het Villo-abonnement kan op de Mobibkaart geladen worden.

"Villo heeft de kaap van 5 miljoen ritten overschreden en dat moet gevierd worden", zegt staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen). "Daarom willen we alle Brusselaars die dagelijks het openbaar vervoer nemen, de kans bieden om de fiets te leren kennen. Zeker nu de zomer eraan komt."

Het is niet de eerste keer dat de gele fietsen op deze manier gepromoot worden. Twee jaar geleden was er een gelijkaardige formule toen Villo voor het eerst gekoppeld werd aan Mobib. Vorig jaar was er nog een speciale actie voor studenten in samenwerking met Brik.

"De sleutel voor een betere mobiliteit in Brussel ligt bij de MIVB en de intermodaliteit", zegt MIVB-topman Brieuc de Meeûs. "De complementariteit tussen het MIVB-netwerk en Villo is onmisbaar om klanten een mobiliteitsoplossing op maat te bieden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?