Viruswaanzin verwacht 3.000 betogers voor manifestatie tegen coronamaatregelen

© PhotoNews
| Mensen in Brussel dragen mondmaskers uit vrees voor besmetting met het coronavirus (COVID-19.)

De geplande manifestatie van de Facebookgroep Viruswaanzin tegen de volgens hen te complexe coronamaatregelen gaat – ondanks de verstrengde coronamaatregelen - zondag gewoon door aan de Financietoren. De organisatoren verwachten tussen de 2.000 en de 4.000 betogers die “zonder de wet te overtreden en dus met mondmasker” zullen betogen.

Het stadsbestuur van burgemeester Philippe Close (PS) verwacht zondag zo’n 160 manifestanten die met de nodige social distance statisch betogen tegen de “complexe coronamaatregelen van de regering.”

“Ook al werden de coronamaatregelen verstrengd, iedereen heeft het recht op vrije meningsuiting,” klinkt het bij kabinet Close. “Alle coronamaatregelen moeten worden gerespecteerd. De politie zal meteen ingrijpen wanneer dit niet gebeurt.”

De organisatoren van de manifestatie verwachten tussen de 2.000 en 4.000 manifestanten. “Misschien meer. We vinden het wel heel belangrijk dat alles netjes en vredig verloopt,” klinkt het bij Hans Rietveld, één van de organisatoren.

Twintig stewards

“We hebben twintig stewards die alles in goede banen zullen leiden. 160 manifestanten zullen met de nodige social distance én mondmasker aan de Financietoren staan. De anderen (duizenden betogers, red.) verzamelen er ook, maar zullen worden uitgenodigd alleen of in hun bubbel door het centrum te wandelen. Zo worden de regels niet overtreden.”

“Wij hebben geen weet van 3.000 manifestanten,” klinkt het terug bij het kabinet van Close. “De organisatoren bedoelden waarschijnlijk dat de 160 manifestanten elk uur met elkaar zullen afwisselen.”

Zondag zal uitwijzen of de organisatoren de manifestatie al dan niet in goede banen kunnen leiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?