Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, de dag na de verkiezingsoverwinning van zijn partij op 26 mei 2019

| Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, de dag na de verkiezingsoverwinning van zijn partij op 26 mei 2019.

Vlaams Belang plant 'massale protestrit naar Brussel' tegen Vivaldi-coalitie

© BRUZZ
16/09/2020
Updated: 16/09/2020 18.43u

Het Vlaams Belang plant op zondag 27 september een betoging tegen de Vivaldi-coalitie die in de steigers staat. Om de coronamaatregelen na te leven wil de partij geen gewone betoging organiseren, maar een “protestrit” waarbij de betogers in “zwart-gele karavanen” naar een verzamelplaats in Brussel trekken.

"Het is de bedoeling dat betogers op 27 september in een stoet auto’s, voorzien van Vlaamse vlaggen en wimpels, samenkomen in Brussel," klinkt het in een persbericht. "Vanuit verschillende vertrekpunten in de vijf Vlaamse provincies trekken ze naar de hoofdstad om er vervolgens een automeeting te houden." De details zullen in de loop van de week bekend gemaakt worden.

“Deze Vivaldi-coalitie zal allicht het slechtste zijn dat Vlaanderen politiek kon overkomen”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Vlaanderen koos rechtser en Vlaamser. Vivaldi daarentegen is links en heeft vooral geen Vlaamse meerderheid, laat staan pro-Vlaamse ambitie. Op 27 september zullen we het establishment eens tonen hoe onpopulair en onhoudbaar hun keuzes en plannen zijn. Vlaanderen verdient de verandering waar het voor stemde.”

Protest met Belgische driekleur

Brusselminister Benjamin Dalle (CD&V) reageerde via Twitter: "Onze stad is geen speelterrein. Hier wonen en leven duizenden gezinnen met jonge kinderen. Vreedzaam protest moet kunnen maar dit soort initiatief hoort hier niet thuis," luidt het.

De Brusselse jongerenafdeling van zijn partij Jong CD&V Brussel roept, samen met Jong Groen Brussel en Jongsocialisten Brussel, op tot tegenprotest op 27 september. "Ons antwoord tegen deze invasie van haat: zo veel mogelijk tricolores uithangen", klinkt het in de gezamenlijke oproep. "Wij roepen elke Brusselaar op om de Belgische driekleur uit te hangen, als symbool tegen het racisme en het separatisme van Vlaams Belang."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Vlaams Belang, vivaldi, federale regeringsvorming

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni