Vlaams Belang-voorzitter: ‘Vuistslag gekregen van Brusselse politie op betoging’

MVDH
13/06/2023
Updated: 13/06/2023 13.51u

Het Vlaams Belang was dinsdag aanwezig met een delegatie parlementsleden op de betoging van de zorg in Brussel, maar zegt door de Brusselse politie met geweld te zijn verhinderd om deel te nemen. Partijvoorzitter Tom Van Grieken zou daarbij ook een slag in het gezicht hebben gekregen van een agent.

“Het democratisch recht om deel te nemen aan een betoging wordt ons eenvoudigweg ontzegd”, aldus Van Grieken in een persbericht van zijn partij. “Twee weken geleden wou de Brusselse socialistische burgemeester Philippe Close (PS) onze betoging verbieden, vandaag trommelt hij agenten op om ons op gewelddadige wijze de toegang tot een betoging te ontzeggen.” Naast de klap die Van Grieken zegt te hebben ontvangen, zou ook Kamerlid Ellen Samyn een kniestoot van een agent hebben gekregen.

In een video die Vlaams Belang op Twitter deelde, is te zien hoe een groepje mensen, onder wie Van Grieken, worden tegengehouden door een groep agenten. Na een hevige discussie en wat geduw, lijkt de voorzitter vervolgens inderdaad een slag te krijgen van een politieman.

De communicatiedienst van politiezone Brussel Hoofdstad – Elsene liet intussen weten dat "de groep van het Vlaams Belang voor onrust zorgde onder de deelnemers van de betoging. Om de rust te bewaren en verdere confrontaties te vermijden, besloot onze korpsleiding daarom om deze groep af te zonderen." Volgens de politie ging dit echter gepaard met weerspannigheid, gevolgd door duw- en trekwerk. "De juiste toedracht hiervan wordt nog intern bekeken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni