Vlaggen halfstok in Sint-Joost-ten-Node voor slachtoffers van rampen in Congo en Albanië

© saskia Vanderstichele
| De vlaggen gaan halfstok in de tuin van het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node.

Sint-Joost-ten-Node gaat de vlaggen van haar gemeentelijke tuin halfstok hangen als blijk van medeleven met de slachtoffers van de rampen die de afgelopen dagen plaatsvonden in de Democratische Republiek Congo en Albanië. Er zal ook een rouwregister geopend worden in het gemeentehuis.

Het rouwregister is toegankelijk voor iedereen die zijn solidariteit wil komen betuigen met de slachtoffers van deze dramatische gebeurtenissen. De mensen die een boodschap willen neerpennen kunnen in de centrale hal van het gemeentehuis terecht op vrijdag 29 november tussen 8.30 en 13 uur, op zaterdag 30 november tussen 9 en 12 uur en de hele volgende week van maandag tot vrijdag tussen 8.30 uur en 13 uur. Op dinsdag kan dat ook van 16 tot 18.30 uur.

Burgemeester Emir Kir (PS) heeft beslist om alle vlaggen van de gemeentelijke tuin halfstok te hangen als eerbetoon aan de slachtoffers. In de Congolese hoofdstad Kinshasa kwamen op 26 november een veertigtal mensen om na hevige stortregens die overstromingen en aardverschuivingen met zich meebrachten. Albanië werd eveneens op 26 november getroffen door een aardbeving van 6,4 op de schaal van Richter. Ook daar kwamen een veertigtal mensen om in onder meer de havenstad Durrës en Thumane.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?