Dreiging coronavirus (covid-19): mondmasker type FFP2.

Vliegtuig met 6 miljoen extra mondmaskers arriveert

© Belga
23/03/2020
Updated: 23/03/2020 11.37u

Het vliegtuig dat 6 miljoen chirurgische mondmaskers transporteerde is maandag om 6.22 uur op de luchthaven van Luik-Bierset geland. 400.000 van de geleverde maskers gaat naar Brussel.

De lading bestaat uit 6 miljoen chirurgische mondmaskers en 147.000 maskers van het type FFP2, en verschaft België een grotere voorraad maskers om het hoofd te bieden aan de pandemie van Covid-19. De maskers zijn een aanvulling op de 5 miljoen mondmaskers die in de nacht van donderdag op vrijdag gearriveerd zijn.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) toonde zich nog voor de aankomst tevreden over deze levering. "Dat zal ons toelaten te leveren aan de professionelen van de gezondheidszorg, aan de mensen die in de eerste lijn staan de nodige bescherming bieden."

Volgens Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zijn 4,6 miljoen van de 6 miljoen maskers bestemd voor Vlaanderen. De rest is voor Brussel en Wallonië.

Daarnaast heeft Vlaanderen ook een levering van 100.000 FFP2-maskers ontvangen, voor gebruik in de revalidatieziekenhuizen. Er zitten er nog meer bestellingen en leveringen in de pijplijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , mondmaskers , coronavirus , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni