Vluchtelingenplatform is 'Bruxellois de l'année'

© Belga
| Het burgerplatform voor steun aan vluchtelingen wint de prijs 'Bruxellois de l'année'

Het Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen is bekroond als 'Bruxellois de l'année', een prijs van verschillende Franstalige Brusselse media zoals de krant Le Soir en televisiezender BX1. Het Burgerplatform raakte bekend door de steunacties voor migranten in het Maximiliaanpark.

"Deze verkiezing wil vooral de vrouwen en mannen naar waarde schatten die, elk in hun eigen domein of door hun daden, hebben bijgedragen aan de uitstraling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest," klinkt het bij de organisatie.

Elk jaar kunnen Brusselaars stemmen voor hun favoriete persoonlijkheden in verschillende categorieën zoals cultuur, samenleving of sport.

Andere winnaars zijn dit jaar Amal Amjahid, de Molenbeekse jiujitsu-kampioene (sport), Défi-voorzitter Olivier Maingain (politiek), de startup en het vormingscentrum Molengeek (economie) en De Munt (cultuur)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?