Voetbalclub Union opent opvangruimte voor daklozen

© Photonews

Op dinsdag en donderdag kunnen dak- en thuislozen voortaan terecht in het Joseph Mariënstadion in Vorst voor een warme kom soep, thee of koffie. Voetbalclub Union Saint-Gilloise trekt het initiatief tot het einde van het winterplan.

Oorspronkelijk wou de voetbalploeg het stadion openstellen als opvang voor een vijftal dakloze families, maar dat bleek logistiek te ingewikkeld. Op aanraden van de gemeente Vorst werd het idee dan omgevormd naar een plek om zich te kunnen opwarmen.

Sinds dinsdag opent de club een opvangruimte voor een 15-tal personen. Ze kunnen er soep, koffie en thee krijgen en "een beetje warmte en troost", zo valt te lezen op de gemeentewebsite.

Tot nu toe is er wel nog niemand komen opdagen, zegt communicatieverantwoordelijke Alain Eliasy van Union. "Het stadion ligt in het Dudenpark, waar overdag weinig dakloze mensen verblijven. We gaan nu flyers verspreiden via de gemeente en daklozenorganisaties om de juiste mensen te bereiken.”

Behalve de opvangplaats heeft Union sinds september ook een eigen voetbalploeg voor maatschappelijk kwetsbare personen. Daar spelen ook enkele ex-dakloze mensen mee. “Het doel is om hen via sport te helpen om hun leven terug op te bouwen”, zegt Eliasy.

De onthaalruimte is elke dinsdag en donderdag open van 14 tot 17 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?