Voetbaltornooi met asielzoekers en Brusselse jongeren

© gratis

In Sint-Pieters-Woluwe vindt zaterdag een uniek voetbaltornooi plaats: Football 4 Peace, een tornooi met jongens en meisjes die in opvangcentra van Fedasil verblijven. Ook Brusselse jongeren wagen hun kans.

Op het programma staan onder meer wedstrijdjes tussen jongeren uit verschillende Brusselse wijken. Er spelen ook jongeren mee uit centra van Fedasil in Neder-Over-Heembeek en Sint-Pieters-Woluwe.

Football 4 Peace wil via sport ontmoeting en dialoog tussen verschillende culturen mogelijk maken. “Wat ook je cultuur of achtergrond is, sport bevat enkele essentiële waarden: teamgeest, respect, solidariteit, verantwoordelijkheid en zin voor initiatief”, aldus de organisatie. Er worden een honderdtal deelnemers verwacht.

Rode Duivel Christian Benteke en ex-Standardspeler Mehdi Carcela zijn de ambassadeurs van het initiatief. Het tornooi loopt van 13 tot 18 uur op de terreinen van rugbyclub Kibubu in Sint-Pieters-Woluwe.

In de herfst plant organisator Play 4 Peace ook tornooien in andere sporttakken: zo staan er bijvoorbeekd Golf 4 Peace, Tennis 4 Peace en Rugby 4 Peace op stapel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?