Niet te missen

Volg vandaag de slotshow van Brussel Helpt bij BRUZZ

© BRUZZ
24/11/2023
Updated: 25/11/2023 08.30u

De voorbije maanden sprokkelde BRUZZ de beste spaghettimakers van het Gewest bijeen voor de jaarlijkse solidariteitsactie Brussel Helpt. De respons is indrukwekkend: meer dan 5.000 maaltijden werden verkocht op 130 verschillende locaties. Volg vandaag de slotshow van De Grootste Spaghettislag ter Wereld bij BRUZZ.

Wat is Brussel Helpt?

'Brussel Helpt' is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met haar Brusselse partners. Ieder jaar organiseert Brussel Helpt de Grootste Spaghettislag Ter Wereld ten voordele van een Brussels goed doel. Dit jaar is dat de vzw Straatverplegers.

Lees hier alle bijdragen over Brussel Helpt en de Straatverplegers.

Het is misschien geen lokale specialiteit, maar een bord spaghetti slaat de Brusselaar niet af. Zeker niet als het voor een goed doel is zo blijkt. Particulieren, restaurants en gemeenschapscentra over heel Brussel, maar evengoed bedrijven, scholen, rusthuizen en politieke kabinetten slaan de handen in elkaar om vandaag 5.000 spaghetti's op tafel te toveren.

Daarvoor wordt momenteel al duchtig in de potten geroerd. Vandaag kun je vanaf 12 tot 20 uur bij BRUZZ De Grootste Spaghettislag meebeleven vanop de eerste rij. Volg via radio, tv en online hoe onze reporters de dampende bolognaises op rooftop Albert proeven of snuif mee de uitgelaten sfeer op in de Molenbeekse vzw Zonnelied. En wat is het kabinet van staatssecretaris Ans Persoons (Vooruit.brussels) eigenlijk waard achter de potten? We nemen de proef op de som.

Tromgeroffel

Maar laten we niet vergeten waarvoor al die borden pasta eigenlijk worden klaargemaakt. Dat is dit jaar de vzw Straatverplegers die zich al jarenlang inzet voor de strijd tegen dakloosheid. Met een financieel duwtje in de rug kunnen zij duurzame woonmodules bouwen die mensen op een snelle manier van de straat halen.

Blijf dus zeker hangen tot het einde spaghettislag, want tussen 18.30 en 19.00 uur wordt onder luid tromgeroffel het bedrag bekendgemaakt dat Brussel Helpt heeft opgehaald. Vorig jaar werd voor 48.000 euro spaghetti verkocht. Doen we dit jaar nog beter?

Brussel Helpt 2023

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ. Dit jaar organiseren we de ‘De Grootste Spaghettislag ter Wereld’ om geld in te zamelen voor vzw Straatverplegers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Brussel Helpt 2023, de grootste spaghettislag ter wereld, Brussel Helpt, vzw Straatverplegers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie