Voor de tweede keer overlijdt een kind na een val uit appartementsblok

© Mapio

In de buurt van het Brusselse Noordstation is een 3-jarig meisje op het leven gekomen na een val uit een appartementsgebouw, dat bevestigt het Brusselse parket.

Het ongeval zou rond 19.00 uur hebben plaatsgevonden bij het gebouw Noordresidentie, in de Vooruitgangstraat aan het Noordstation. Het driejarige meisje viel van een balkon van de zesde verdieping en overleed onderweg naar het ziekenhuis.

"Alles wijst op een tragisch ongeval, maar verder onderzoek zal dat moeten bevestigen," zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. "De exacte omstandigheden zijn nog niet duidelijk."

Opmerkelijk is dat in januari 2017 ook al een kind overleed na een val uit een gebouw in Schaarbeek. Een achtjarig jongetje viel toen van de 14e verdieping naar beneden. Er is geen reden om te denken aan een constructiefout, geeft het parket nog mee.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?