Voortaan kan je trouwen in de Brusselse parken

© Stephane Mignon
| Het jawoord geven kan voortaan onder andere in het Ter Kamerenbos.

In Brussel-Stad kunnen koppels voortaan hun jawoord geven in openlucht. “We willen koppels de kans geven te trouwen in een romantische setting, net als in de films,” zegt schepen van Burgerlijke Stand Alain Courtois (MR). Brussel is de tweede gemeente in het Gewest die buiten trouwen mogelijk maakt.

Brusselaars die willen trouwen kunnen dat voortaan in het Warandepark, het Ossegempark en het Ter Kamerenbos. Dat schrijft RTBF en bevestigt schepen Courtois aan BRUZZ. “We hebben die locaties uitgekozen omdat het praktisch haalbaar is om daar een ceremonie te organiseren", klinkt het.

De ceremonies worden drie keer per maand georganiseerd tijdens de zomerperiode. Het eerste huwelijk staat gepland in mei, in het Ossegempark. “De eerste keren zullen ook een test zijn voor onze dienst. Het vergt van ons namelijk ook een grote aanpassing,” zegt Courtois.

Ook in Ukkel mogelijk

De ceremonie is, net als op het gemeentehuis, volledig gratis. De koppels die buiten willen trouwen moeten wel zelf voor het materiaal en de muziek zorgen.

Brussel is de tweede gemeente in het Gewest waar je buiten kan trouwen. Ook in het Ukkelse Wolvendaelpark is dat mogelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
="Brussel-Stad
="Gewest
="Koning
="Brussels
="Lichaam

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?