Voortaan ook luchtfoto's uit 1944 en 1996 op Hemels Brussel

Hemels Brussel, de website van het Gewest vol historische luchtfoto's en straatbeelden, is aan zijn derde versie toe. Nieuw zijn onder meer luchtbeelden uit 1944 en 1996. De site lokte op een jaar tijd 100.000 bezoekers.

Hemels Brussel is niet de meest gebruiksvriendelijke website, maar iedereen met een interesse in geschiedenis en/of stedenbouw vindt er wel een schat aan informatie. Met meer dan 3.000 extra foto's geeft de historische Google Earth van het Gewest nu een nog completer beeld van hoe het stadsweefsfel evolueerde in de laatste tachtig jaar.

Blikvangers zijn onder meer nieuwe luchtbeelden uit 1944 en 1996. Voor de luchtfoto's uit 1944 werd geput uit archieven van de Amerikaanse en Britse luchtmacht. De beelden tonen onder meer de impact van de aanleg van de Noord-Zuidverbinding.

Een eerste versie van Hemels Brussel werd gelanceerd in de lente van 2013. Volgens minister-president Rudi Vervoort (PS) een groeiend succes. "Gedurende het afgelopen jaar hebben reeds 100.000 geïnteresseerden, beginnende gebruikers, geïnformeerde stedenbouwkundigen en architecten, en ook enthousiaste particulieren de website geraadpleegd", stelt hij in een persbericht.

Hemels Brussel is te raadplegen via deze website

De luchtbeelden van 1944 staan hier en die van 1996 vindt u hier

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?