Vorig jaar 6 doden bij woningbranden in Brussel

© Peter Detailleur

In 2018 zijn in heel België 56 dodelijke slachtoffers gevallen bij branden. In Wallonië stierven 33 mensen in een woningbrand, in Vlaanderen 17 en in Brussel 6. Opvallend is dat in de provincie Limburg het afgelopen jaar geen enkele dode viel in een woningbrand.

In 2017 vielen nog 53 dodelijke slachtoffers, een jaar eerder waren dat er 78. In de provincie Henegouwen vielen het meeste doden (14), gevolgd door Luik (11) en Oost-Vlaanderen (9). In Brussel vielen 6 dodelijke slachtoffers, in Vlaams-Brabant 5, in Waals-Brabant en Namen 3, in Luxemburg 2 en in Antwerpen 1.

In Limburg viel het afgelopen jaar geen enkel dodelijk slachtoffer door woningbranden te betreuren.

Het jongste slachtoffer was 2 en het oudste was 91 jaar. De gemiddelde leeftijd van de doden in woningbranden is 63 jaar. In 68 procent van de gevallen vonden de fatale branden plaats in eensgezinswoningen.

Het is Leef!Brandveilig die deze cijfers naar buiten brengt. Deze organisatie is een gezamenlijk project van verschillende hulpverleningszones, en heeft tot doel gegevens over slachtoffers te verzamelen, om zo campagnes en sensibiliseringsacties op poten te kunnen zetten rond brandveiligheid. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?