Vrouw in het ziekenhuis na brand Sint-Joost-ten-Node

© PhotoNews
| Brandweer van Brussel

Een vrouw raakte bevangen door hevige rookontwikkeling in haar appartementsgebouw in Sint-Joost, en moest naar het ziekenhuis. Haar toestand is niet onrustwekkend.

Deze namiddag is de brandweer van Brussel ussengekomen voor een brand in een appartementsgebouw in de Artisjokstraat in St-Joost-ten-Node. Bij de aankomst van de brandweer was er rookontwikkeling in de trappenhal. Het vuur ontstond in een klein lokaal op het gelijksvloers maar kon al snel gedoofd worden. De oorzaak is onbekend.

Twee bewoners op de derde verdieping hadden rook ingeademd. Eén vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, haar toestand was volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw niet onrustwekkend. Tijdens het verluchten van het gebouw meldde de conciërge van een school op het naburige St-Joostplein dat er rook in een klas aanwezig was.

De brandweer verrichte de nodige metingen en uit voorzorg werd aangeraden om de leerlingen pas terug toe te laten na een goede natuurlijke ventilatie van het lokaal. Er werd geen giftig CO-gas gemeten in het lokaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?