VUB lanceert platform om sociale ondernemers te helpen

© VUB

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) stelt gratis een innovatief platform ter beschikking voor sociale ondernemers overal ter wereld. “Het is een tool voor crowdsourcing en crowdfunding,” zegt professor in Ondernemerschap Nikolay Dentchev.

Het doel is om de academische wereld en de zakenwereld samen te brengen en zakenmodellen binnen het sociale ondernemerschap op poten te zetten.

Jente Rosseel bijvoorbeeld, is een Belgische laatstejaarsstudent in Ingenieurswetenschappen aan de VUB. Na zijn stagereis in Kenia bleef hij geïntrigeerd door het gebrek aan middelen en aan efficiëntie in de Keniaanse onderwijssector.

Daarom richtte hij Elewa mee op, een sociale onderneming die scholen helpt om onderwijs op hoog niveau aan te bieden, gebruikmakend van ICT om hun processen en technieken te verbeteren.

Netwerk en middelen
“Door het platform kunnen jonge sociale ondernemers makkelijker een netwerk opbouwen en aan middelen geraken om hun dromen te realiseren,” zegt Dentchev.

“Net als Jentes’ idee zal elk project op het platform een afzonderlijke pagina krijgen met de volledige beschrijving van hun doelstellingen, de hoeveelheid geld dat nodig is om hun idee van de grond te krijgen en de contactgegevens van de groepsleden,” zegt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?