| Net Brussel vraagt om de niet-opgehaalde zakken binnen te zetten tot de volgende ophaalronde.

Vuilniszakken blijven op straat door overleg tussen directie en personeel

JP
© BRUZZ
10/12/2019

In verschillende Brusselse gemeentes zijn de vuilniszakken opnieuw op de stoep blijven staan. Dat komt doordat de directie van Net Brussel op dinsdagochtend een aantal voorstellen uit de doeken deed, waardoor het personeel later is vertrokken en niet voldoende tijd had om de volledige ronde af te maken.

De gemeente Jette is het zwaarst getroffen. Daar werd slechts 15 procent van de blauwe zakken opgehaald, maar de witte zakken werden wel opgehaald. Ook in de gemeentes Anderlecht, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Molenbeek, Evere, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe bleven zakken staan.

De werknemers waren vertraagd omdat de directie van Net Brussel op dinsdagochtend een aantal nieuwe voorstellen uit de doeken deed. Zo komt er vanaf januari een werkgroep met de vakbonden, die zich buigt over enkele hervormingen op het gebied van veiligheid voor het personeel.

Werknemers van Net Brussel protesteren al weken tegen de afschaffing van de fini-finiregeling. Met die regeling kunnen ze naar huis wanneer ze klaar zijn met hun rondes en zeventig procent van de vrachtenwagens binnen is. De directie van Net Brussel wilde het reglement wijzigen om zo de 'kans op arbeidsongevallen te doen dalen'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Net Brussel , vuilnisstaking

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni