Vuurwerk op oudejaar verhuist naar Atomium

© michaeluytersp

De Brusselse eindejaarsshow verhuist voor 2018 van het De Brouckèreplein in centrum-Brussel naar het Atomium in Laken. Dat bevestigt het kabinet van burgemeester Close (PS). Belangrijkste reden daarvoor is het 60-jarig jubileum van het Atomium en de Exposite. “Maar het is ook een beproefde vuurwerklocatie.”

De omgeving van het De Brouckèreplein ligt helemaal open door de werken aan de voetgangerszone, en aan het metrostation zelf. Daardoor is het niet mogelijk om er een massa volk te laten samenkomen, zoals dat traditioneel het geval is voor het vuurwerk op oudejaarsavond.

Daarom verhuist het vuurwerk dus naar het Atomium. Voor de rest zou er niet al te veel veranderen: de muzikale animatie blijft, net zoals het grote scherm waar toeschouwers hun wensen op kunnen geprojecteerd zien.

Deze zomer organiseerde de Stad Brussel al eens vijf weken op rij een vuurwerkspektakel op de Heizelvlakte. "Het is daar altijd zeer goed gegaan, we hebben dus een beproefde locatie," voegt Maité Van Rampelbergh van het kabinet-Close toe. "Maar het is vooral een goede gelegenheid om het 60-jarig jubileum te vieren van het Atomium en de Exposite."

Of het gaat over een eenmalige verhuis of een nieuwe traditie kan de Stad nog niet zeggen. "Dat gaan we evalueren, maar het behoort tot de mogelijkheden," besluit Van Rampelbergh. De verhuis van de Kunstberg naar De Brouckère is trouwens ook nog maar recent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Privébewaking op snelwegparkings van start

samenleving 1518543211

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook