Vzw Corvia start met liefdeskamer voor daklozen

De vzw Corvia wil starten met een liefdeskamer waar daklozen ongestoord seksuele relaties kunnen aanknopen. Daklozen hebben het immers moeilijk de nodige privacy te vinden. Het gemeentebestuur van Schaarbeek heeft vragen bij het intiatief.

De vzw Corvia wil daklozen helpen om een normaal liefdesleven uit te bouwen, schrijft La Capitale.

Corvia is al bekend van eerdere opvallende initiatieven, zoals de verkiezing van Miss en Mister Dakloos en het uitdelen van rugzakjes met basiskits voor daklozen.

"Onze Miss Dakloos kwam zelf op het idee voor dit initiatief", zegt voorzitster Mathilde Pelsers. "Ze beklaagde zich erover dat ze niet in waardige omstandigheden een seksuele relatie kon aanknopen. Parken, kraakpanden of openbare toiletten zijn daarvoor niet de ideale plek."

Daklozen zullen de kamer in Schaarbeek gratis kunnen reserveren voor een paar uur.

Gemeente Schaarbeek is sceptisch
Het gemeentebestuur van Schaarbeek was niet op de hoogte van een liefdeskamer voor daklozen. "Ik vind het een goed initiatief", zegt schepen van Stedenbouw Cécile Jodogne (FDF). "Maar ik stel me er ook heel wat vragen bij". Zo vraagt het bestuur zich af of de liefdeskamer een soort hotel wordt en of iemand erop toeziet dat er wel degelijk daklozen langskomen en geen jonge koppeltjes. Volgens Jodogne is er bovendien geen goede verbinding met het openbaar vervoer".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?