Nasci

De Schaarbeekse vzw Nasci staat ten dienste van het Brussels kind (archiefveeld).

Vzw Nasci zamelt kinderkledij in voor arme gezinnen

© BRUZZ
07/05/2020

De vzw Nasci, het dienstencentrum voor het Brussels kind, kreeg door de coronacrisis te weinig giften van zomer- en lentekleding. Om de kwetsbare gezinnen in Brussel toch kleren te kunnen geven, lanceert de Schaarbeekse organisatie een inzamelactie.

Nasci ondersteunt jonge, vaak alleenstaande moeders en kwetsbare gezinnen die kinderen moeten grootbrengen zonder inkomen of weinig eigen middelen. Door bijvoorbeeld materiële eerstelijnshulp aan te bieden (zoals kinderkledij), bestrijdt de Schaarbeekse vzw kansarmoede.

De coronacrisis had op het vlak van giften een enorme impact. Door de gezonheidscrisis zit de vzw bijna door haar voorraden van kinderkledij heen. Daarom lanceert Nasci de komende dagen een inzamelactie voor lente- en zomerkleding voor kinderen tussen 0 en 8 jaar.

Wie nog oude kleren van zijn of haar kinderen liggen heeft, kan die vanaf zaterdag kwijt op 16 inzamelpunten verspreid over het hele Gewest. Er wordt wel gevraagd de kleding te wassen en te sorteren op geslacht en leeftijd. De inzamelactie loopt nog tot en met vrijdag 15 mei op verschillende tijdstippen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving , vzw Nasci , kinderkledij

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni