Vzw plaatst 'solidaire koelkast' in Chicagowijk

Een solidariteitskoelkast om mensen in nood te helpen.

De vzw Chicago Back heeft een 'solidaire frigo' geïnstalleerd in de Chicagowijk in Brussel. Het doel van dit initiatief is hulp te bieden aan personen die in nood verkeren.

"Het idee om een solidariteitskoelkast op te zetten ontstond een jaar geleden", zegt Yasmina Ben Hammou. Zij is coördinatrice binnen Chicago Back vzw. "Maar het duurde uiteindelijk tot deze zomer om het initiatief waar te maken." Volgens Ben Hammou, werd de volledige constructie van deze koelkast klaargemaakt door een vrijwilliger van de vzw.

Buurtbewoners

Bedoeling is dat buurtbewoners zich meer solidair voelen met de buurt en eenvoudig kunnen deelnemen aan deze actie. "Elke buurtbewoner kan dagelijks voedselpakketten afgeven voor mensen in nood," legt ze uit. "Degenen die zelf ook in nood zijn, kunnen iets uit de koelkast komen halen."

Yasmine Ben Hammou licht ook toe dat andere voedselpakketten worden aangenomen op het hoofdkantoor van de vzw, in de Vaartstraat. "Deze pakketten worden uitgedeeld tijdens de verschillende evenementen die we organiseren. Maar de koelkast blijft altijd open."

Lockdown

Chicago Back vzw werd opgericht tijdens de eerste lockdown om mensen in nood te helpen. Volgens de coördinatrice was het een tijdelijke activiteit tijdens de lockdown. "Buurtbewoners wilden dat het initiatief bleef voortduren", zegt ze. Vandaar dat ze Chicago Back vzw heeft verder gezet.

Naast voedselhulp zal deze vereniging diverse jongeren helpen in september met de huiswerkschool. Het is een samenwerking met het jeugdhuis van Chicago.

Volgende maand gaat ook Chicago Back vzw een sporthal bouwen. De bedoeling is hier om sportlessen te geven aan de wijkbewoners.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?