‘Waarom enkel Heineken op Brussel Bad?’

1432 Brussel-bad 1432 Brussel-bad

De Brusselse bierclub Malt&Mout is verontwaardigd omdat op Brussel Bad enkel het Nederlandse biermerk Heineken geschonken wordt. “We zouden graag Belgische sponsors vinden, maar voorlopig lukt het niet”, reageert de organisatie.

Malt&Mout bezocht onlangs Brussel Bad, maar kreeg daar een onaangename verrassing. “We waren verbaasd en verontwaardigd toen we een pintje bestelden en enkel een Heineken konden krijgen. Het bleek onmogelijk een Belgisch biertje te proeven”, zegt Stijn Buyse. "Enkel Desperados kon nog, maar dat is tequilabier."

De vereniging vindt dat onbegrijpelijk. “Met meer dan 1.000 verschillende bieren staat België nochtans in de hele wereld bekend als hét bierland. Toeristen komen massaal ons land bezoeken voor het gouden gerstenat. Kan er echt niet voor een uitgebreider aanbod aan bieren gezorgd worden?”

Groot, gratis, duur
“We zouden maar wat graag een Belgische sponsor vinden, en hebben dat ook geprobeerd”, zegt Marina Bresciani, die instaat voor de organisatie. “Voor Winterpret hebben we bijvoorbeeld Chimay als sponsor, voor Brussels Summer Festival is het Maes.”

“Maar een samenwerking voor dit evenement zat er niet in. Brussel Bad is een groot, gratis en dus heel duur evenement. We zoeken geld waar we kunnen. Soms gaat het ook om een strategische keuze van de brouwers zelf, en sponsoren zij liever andere evenementen, zoals sport.”

Dat een sponsor exclusiviteit vraagt voor zijn merk, is niet abnormaal, zegt ze. “Op BSF wordt ook enkel Maes geschonken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?