Wat is voor jou de leukste sleehelling van Brussel?

SDS
© BRUZZ
09/02/2021

Stralende zon, serieuze vorst en een heuvelachtige stad: de ideale mix voor een dagje sleeën, zeker nu de temperaturen nog dagen onder nul blijven. BRUZZ is via Instagram op zoek naar de beste helling in Brussel, en kreeg al een paar goede tips binnen.

Astridpark

Het Astridpark - in de achtertuin van het voetbalstadion van Anderlecht - kan op bijval van een paar lezers rekenen. Niet al te grote hoogteverschillen, dus misschien eerder voor beginners.

Sleepret in het Astridpark

| Sleepret in het Astridpark in Anderlecht.

Ter Kamerenbos

Het Ter Kamerenbos heeft al iets meer reliëf. En net als vele parken ook een kiosk waar je na alle sleepret kan bijkomen met een glühwein of warme chocomelk - wat wel al eens voor lange files zorgt.

Dudenpark

Als park bekend om zijn enorme hoogteverschillen - al zijn die meestal niet met een slee te overwinnen - leent het Dudenpark zich natuurlijk uitstekend voor een middagje sneeuwpret. "Van het Narafi-kasteel naar beneden", tipt een lezer.

Josaphatpark

Ook het Josaphatpark - eigenlijk een diepe kuil in het landschap - heeft een kiosk, én flinke hellingen om die slee op te sjouwen. En weer vanaf te sjezen natuurlijk.

Sleepret in het Woluwepark

| Sleepret in het Woluwepark.

Park van Woluwe

We vallen in herhaling, maar dat geldt ook voor het Park van Woluwe, dat over ruime grasvlaktes met een flinke hellingsgraad beschikt. Ideaal om de slee van stal te halen, en daarmee is het tot nu toe het vaakst vermelde park.

Heb je zelf nog andere tips? Stuur ze ons dan op als antwoord op onze Instagram-Story of laat het hieronder weten in de reacties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Jongeren, Milieu, slee, sleeën, sneeuw, Sneeuwval, Vorst

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni