Waterbus tussen Vilvoorde en Brussel voortaan dagelijks

Toerisme Vlaams-Brabant en Kanaaltochten Brabant breiden vanaf mei het aanbod aan watertoerisme op het Zeekanaal Brussel-Schelde gevoelig uit. Zo vaart de Waterbus tussen Vilvoorde en Brussel in de periode van 1 mei tot 31 oktober elke weekdag uit en van 1 juli tot 15 augustus ook in de weekends. Er worden ook een tiental "zondagcruises" georganiseerd.

De Waterbus, een gezamenlijk initiatief van Brussels by Water en Kanaaltochten Brabant dat in 2013 van start ging, vervoerde vorig jaar tussen Vilvoorde en het centrum van Brussel in totaal meer dan 30.000 mensen.

Van 1 mei tot 31 oktober zal de boot elke weekdag uitvaren, terwijl dat vorig jaar op maandag niet het geval was.

Ook de frequentie wordt opgedreven. De boot legt het traject tussen de Steenkaai in Vilvoorde en Sainctelette aan de Havenlaan in Brussel enkele keren per dag klokvast af en stopt onderweg aan het park Drie Fonteinen, de Heembeekkaai, de Van Praetbrug, Akenkaai en Sainctelette. Beide organisaties leggen op een tiental zondagen in deze periode ook een "zondagscruise", in tussen Brussel, Vilvoorde en Kapelle-op-den-Bos.

Watertrappen
Om het combineren van fietsen en varen te stimuleren, ontwikkelde Toerisme Vlaams-Brabant samen met de toeristische diensten van de gemeenten Vilvoorde, Meise, Grimbergen, Zemst, Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel het concept "watertrappen". Op de achterkant van de fietssuggestiekaart met informatie over de boottochten en fietsknooppunten in de omgeving van het kanaal vindt men een lijst van voordelen die fietsers kunnen bekomen bij tal van horecazaken, winkels en andere instanties zoals de Plantentuin van Meise en Sportimonium Hofstade.

De fiets kan men na reservatie overigens gratis meenemen op de boot.

Het officiële startschot voor het toeristisch waterseizoen in de regio wordt op 30 april gegeven tijdens het Vilvoords Waterfeest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook