Waterlek in Louis Mettewielaan in Molenbeek hersteld

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 9 juni 2021
Updated: 10-06-2021 - 11:16

Door een groot waterlek op de Louis Mettewielaan in Molenbeek staat de straat onder water. De ploegen van Vivaqua zijn erin geslaagd de herstellingswerken rond 20:30 af te ronden. Een aantal bewoners zat tijdelijk zonder, maar er stroomt opnieuw water door de kraantjes.

Rond de middag werd woensdag een groot waterlek vastgesteld in een waterleiding ter hoogte van de hoek tussen de Louis Mettewielaan in Molenbeek en de Ninoofsesteenweg in Anderlecht. "Het ging om een groot lek op het distributienetwerk", aldus woordvoerster Saar Vanderplaetsen. Er stond redelijk wat water op straat, wat verkeershinder opleverde.

Een team van Vivaqua sloot de waterleiding op locatie af met kleppen om het stuk te herstellen. Daardoor zaten verschillende huizen enkele uren zonder stromend water. “Opdat bewoners toch de meest essentiële dingen kunnen doen, hebben we standpijpen geïnstalleerd", aldus Vanderplaetsen.

Iets voorbij 20.30 uur waren de herstellingswerken afgerond. De oorzaak van de lek is nog niet bekend, maar vermoedelijk ging het om slijtage. "Het lek was ontstaan in een gietijzeren netwerk. Dat behoort tot de oudste onderdelen", weet de woordvoerster van Vivaqua.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?