'Weer meer transmigranten op parking E40 in Groot-Bijgaarden'

© Belga
07/08/2018

Al enkele maanden wordt de parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden opnieuw geconfronteerd met een toename van transmigranten die er op een vrachtwagen richting Engeland willen geraken. Dat meldt waarnemend burgemeester Elke Zelderloo van Dilbeek. Hun aantal was nochtans sterk verminderd nadat de federale regering eind januari een actieplan lanceerde.

Dat actieplan voorzag onder meer in de aanstelling van een privébewakingsfirma en gerichte patrouilles van de federale wegpolitie.

Zo schreef de wegpolitie van Brabant de eerste zes maanden in totaal 241 pv's uit voor transmigranten op haar grondgebied. Het gaat vooral om mensen zonder papieren die worden aangetroffen op de snelwegparkings van Groot-Bijgaarden en Rotselaar.

"Tot juni moest de lokale politie van Dilbeek op de parking van Groot-Bijgaarden al zestien keer tussenkomen wegens problemen met transmigranten, met een opvallende stijging van het aantal gevallen sinds de maand mei," aldus Zelderloo.

Ze hoopt dat de Raad voor Vergunningsbetwistingen snel een uitspraak doet in het beroep dat een buurtbewoner heeft ingesteld tegen Texaco. Die wil een omheining op de parking bouwen ter bescherming van de vrachtwagens die er overnachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , transmigrant , Groot-Bijgaarden , Elke Zelderloo , Dilbeek , E40

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni