Weinig grote problemen door actie op Brussels Airport

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 21 februari 2020

De luchthavenpolitie houdt sinds 6 uur vrijdagochtend een stiptheidsactie op Brussels Airport, wat betekent dat ze alle paspoortcontroles strikt volgens het boekje doen. Daardoor kunnen de wachtrijen aan de paspoortcontrole oplopen. Voorlopig blijven grote problemen uit.

De luchthaven verwacht vandaag, vlak voor de start van de krokusvakantie, een drukke dag: 40.000 vertrekkende en 34.000 aankomende passagiers.

Reizigers krijgen de raad goed op tijd te komen: voor vluchten binnen de Schengenzone adviseert Brussels Airport passagiers twee uur op voorhand te komen, ligt de bestemming buiten de Schengenzone dan is het beter om drie uur op voorhand te komen. De duidelijke informatie lijkt de problemen voorlopig te hebben voorkomen.

De stiptheidsacties kunnen volgens de luchthaven duren tot en met 1 maart. Ze komen er nadat overleg tussen politiebonden en directie woensdag niets had opgeleverd. Dat maakte ACV-secretaris Joery Dehaes donderdag al bekend. De bonden hadden een stakingsaanzegging ingediend tegen het aanhoudende personeelstekort en een gebrek aan middelen.

Meer acties

Brussels Airport voegt eraan toe dat de kans bestaat dat er nog andere acties mogelijk zijn. "Misschien aan de toegangswegen, maar zekerheid hebben we daarover niet gekregen van de federale politie", aldus een woordvoerster van de luchthaven.

Reizigers wordt ook aangeraden om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te komen. In ieder geval is er extra personeel voorzien om de passagiers te helpen en te informeren. Voor de laatste stand van zaken kunnen ze terecht op de website of sociale media van Brussels Airport. De politiebonden zeiden nog niet te kunnen zeggen hoe lang de actie zal duren, maar de luchthaven heeft het dus over acties tot en met 1 maart. "We willen dat de overheid effectief met iets voor de dag komt", aldus Dehaes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?